Ineke & Kees en Cees & Petra met Satender en Heera, oktober 2017

Satender en Heera

Petra en Cees:
Door omstandigheden zijn wij twee dagen later dan gepland naar New Delhi vertrokken. Om ons twee dagen later bij onze reisgenoten te kunnen voegen in Shimla, moesten we zo spoedig mogelijk vervoer regelen van Delhi naar Shimla. Na contact te hebben gehad met Rob was onze transfer in India binnen anderhalf uur geregeld!
Op de luchthaven werden wij opgewacht door Sunil, onze chauffeur. Na een lange maar mooie autorit, zijn we aangekomen in Shimla. Sunil is een prima chauffeur die veilig rijdt en onderweg ook leuke verhalen vertelt over India, de mensen en de mooie cultuur die India rijk is. Vanuit Shimla zijn we verder gaan reizen met chauffeur Satender en stagiair Heera. Heera is een enthousiaste en vrolijke jongen die duidelijk veel plezier in zijn werk heeft.
Bij onze volgende reis naar India hopen we hen allen weer te ontmoeten.

Ineke en Kees:
De vakantie was hartstikke leuk! De Tempo Traveller was helemaal top. Goede stoelen en lekker veel ruimte. Satender is een goede chauffeur en een sympathieke rustige man en wij zijn met z’n allen gevallen voor de charmes van Heera. Wat een schat is dat. Heera komt er wel! Hij is heel goed met mensen, overal voor in en heel ondernemend. Leuke jongen!

Op weg naar Dharmsala zijn we ergens bij een soort pretpark gestopt en hebben daar gegeten. We zijn door het pretpark gelopen met Heera en kwamen langs een kameel (of dromedaris). Heera ging meteen op het trapje bij de soort ‘piste’ staan en probeerde de gemuilkorfde kameel te aaien. Dacht nog ‘ja kan wel zien dat hij kamelen gewend is’, toen Heera zei dat hij voor het eerst zo dichtbij een kameel was. Sta je niet bij stil dat het voor hem ook een toeristische tour was.

In Dharmsala zijn we naar de Animal Shelter geweest waar Mirjam werkte (dochter van Kees). We zouden er met een taxi naar toe gaan. De dag ervoor vroeg Kees aan Heera of hij het leuk vond om mee te gaan en Heera was meteen enthousiast. Ook Satender gevraagd of hij het leuk vond en ook hij wilde wel mee. Taxi (waar we mee zouden gaan) af gebeld en met de Tempo Traveller gegaan.

Bij het asiel was Heera onder de indruk en was duidelijk erg op z’n gemak tussen de honden. Hij had meteen een lieveling hond, Rosie. Hij wilde ook bij de rondleiding zijn en later de video voorlichting. Satender was denk ik meer uit beleefdheid meegegaan, haha! Hij haakte al snel af. Toen we weggingen gaf Heera de mensen van de shelter een hand en bedankte ze voor al het goede werk wat ze deden. Vond ik heel mooi van hem (zelf ben ik dus niet zo van de shelters en honden vind ik vooral aan de riem en op afstand leuk).

In Shimla waren Petra en Cees er al. Shimla vind ik een erg leuke plaats. Indian Coffee House is echt geweldig. Mocht je daar ooit komen, moet je er zeker naar toe gaan. Allemaal mooie oude mannen zitten daar. Een soort vergane glorie, maar moet ooit een geweldig pand zijn geweest.

Daarna naar Rishikesh. Heera is met ons met de boot naar de overkant gegaan en hij vond het super. Heeft ons nog nat gegooid (nou ja, meer besprenkeld) met het heilige water en is voor Cees naar de Ashram van de Beatles gegaan en heeft daar foto’s genomen voor Cees. Petra en Cees zijn ’s avonds met hem naar de Arti geweest.

Ik denk dat Heera hetzelfde ook heel leuk vond, maar voor ons was het ook fijn om hem er bij te hebben. Als ik een cijfer moest geven voor zijn stage dan was het zeker een 9.

 

Reacties zijn gesloten.