Lucia, Ivan, Walter, Marianne en Wietse met Rattan, oktober 2017

In oktober zijn wij samen met Lucia & friends afgereisd naar India en Nepal.
Rattan, onze chauffeur/gids stond ons bij aankomst met brede glimlach en een bloemenkrans op te wachten. Hij heeft ons gedurende drie weken meegenomen op reis doorheen India en Nepal. Rattan is een goedlachse, vriendelijke man met veel respect voor zijn gasten. Hij loodste ons door het drukke verkeer in Delhi, bracht ons naar de toppen van de bergen in Nepal, liet ons de mooiste plaatsen zien. Hierbij heeft Rattan ons zeer goed behandeld, zo zorgde hij dat we overal eerlijk behandeld werden, een juiste prijs moesten betalen… Rattan was op alles voorzien, zo was er altijd voldoende water mee, wat je wel kan gebruiken in de hitte daar. Als er in de hotels iets niet naar onze zin was, zorgde Rattan ervoor dat het personeel dit voor ons kwam oplossen. Rattan spreekt zeer goed Engels, heeft een goed idee van de gewoontes binnen onze westerse cultuur en probeert er voor te zorgen dat je het zo veel mogelijk naar je zin hebt.

We hebben tijdens de reis meestal in hotels geslapen, welke Rattan op voorhand had uitgezocht en hierbij zoveel mogelijk probeerde om hotels te vinden die (uiteraard naar Indische normen 😊) voldoen aan onze standaarden.

Op onze reis hebben we voornamelijk Uttarakhand en West-Nepal gezien, zo zijn we naar Delhi, Khatima, Tanakpur, Mahendranagar, en naar de bergen van Nepal getrokken. Het was een reis met wat van alles, we hebben de drukte van een stad gezien, maar ook de rust van het platteland. We hebben verschillende tempels bezocht maar ook natuurlijke bezienswaardigheden zoals vijvers, bergen, rivieren, jungles… Een reis met voldoende afwisseling.

Ook Rattan zijn familie hebben we ontmoet, waar we konden rekenen op een gastvrije ontvangst. Zo heeft zijn zoon, Heera, ons een dag meegenomen op tocht door Delhi. Zijn vrouw, Parvati, heeft gekookt voor ons, waarbij we van een unieke ervaring hebben mogen genieten om te eten op een dak midden in de grootstad Delhi. Ook zijn ouders, zus en broer hebben we ontmoet, waar we een heerlijke maaltijd kregen en een gastvrije ontvangst.

 

 

Het is een indrukwekkende ervaring geweest, waarbij je soms je gewoontes moet durven loslaten en je openstellen voor nieuwe dingen. We willen zeker nog een keer terugkeren naar India, en hierbij gaan we terug beroep doen op Rattan zijn diensten!

Wietse & Marianne

 

Reacties zijn gesloten.