Han en Hans met Ajay, oktober 2017

Ajay

Shekhawati, een bijzonder gebied vol met haveli’s. Met vriend Hans en chauffeur Ajay hebben we een week dit gebied bereisd, na een reis door Bhutan. Het gebied ligt in Rajstastan tussen New Delhi en Bikaner. Het is een minder toeristisch deel van India, maar erg boeiend als je van mooie oude gebouwen, in dit geval beschilderde herenhuizen of zelfs “paleisjes” houdt. Je kunt er veelal ook overnachten voor rond de 30 euro met ontbijt voor twee personen!

De haveli’s dateren uit de bloeiperiode van de handel tussen Bombay, Delhi en andere plaatsen. De sfeer is er landelijk en de kleurenpracht is overweldigend. Wil je eens een bijzonder stukje India zien, of opnemen in een grotere reis, dan is dit gebied voor de liefhebben een goede keuze. Onze chauffeur Ajay maakt de tocht bovendien zeer relaxed en hadden leuke gesprekken onderweg. En het eten was iedere keer weer een feest.
Plaatsen die interessant zijn waren Mandawa, Fathepur ( niet verwarren met Fathepur Sikri bij Agra) en Nawalgarh. Wij sliepen in de Mandawa heritage haveli, prachtig!!!!

Verder hebben we genoten van Bikaner, de rattentempel in Deshnok die op 30 minuten rijden ligt van Bikaner. Bikaner zelf heeft een imposant fort.
Op de terugreis naar Delhi hebben we nog een boeiende tempel in Jhunjhunu bezocht.
Al met al een korte trip van een week, na onze rondreis in Bhutan ( met een andere organisatie).
Na 6 keer een bezoek aan India was ook Shekhawati een mooie aanvulling. En in Delhi is altijd wel wat te zien. Grandioos was het mooie hotel, in de oude drukke binnenstad, hotel Tashkent ( netjes, goed ontbijt, in rustig straatje, veel warm water, wifi, en op loopafstand van het mooie dakrestaurant Excotic ( een must), Je eet er voor 5 euro pp met bier heerlijk en het uitzicht op het gekrioel op straat is fantastich. Hotel kostte ons 9 euro pp voor een mooie twee persoonkamer.

Han uit Nuenen en Hans uit Utrecht, periode oktober 1-8-2017

Mandawa Haveli

Mandawa Haveli

Reacties zijn gesloten.