Mirjam met Sunil, december 2018

Ik heb een geweldige reis gehad, mede dankzij de ontspannen start van de reis met drie dagen Gouden Driehoek (Delhi / Agra / Jaipur) met Sunil (nickname Pandit) als chauffeur.
Ik ging 10 dagen alleen rondreizen, wat ik wel eerder heb gedaan, maar ik was nog nooit in India geweest. Het was heel prettig om zo te beginnen.
Sunil is een vriendelijke en rustige persoon. We stemden in goed overleg het programma af en soms moest dit ook bijgesteld worden. Bij Sunil voelde ik me veilig in de auto in het chaotische verkeer en ik heb in die dagen bijna alles kunnen zien wat ik vooraf had gepland. Uiteraard heb ik dit ook tegen hem gezegd en hem een tip gegeven.

 

De ochtend na aankomst in Delhi zijn we naar Agra gereden en had ik de hele middag de tijd om de Taj Mahal en het Rode Fort te bekijken. Sunil had voor die middag een gids geregeld die mij bij deze bezienswaardigheden heeft rondgeleid en goed Engels sprak. De volgende ochtend zijn we bijtijds vertrokken voor de lange reis naar Jaipur en hebben we stops gemaakt in Fatehpur Sikri – Keoladeo Park – Abhaneri en kwamen we einde van de dag in Jaipur aan.
De laatste ochtend heb ik zelf een aantal sights die in het centrum bij elkaar liggen bekeken en ’s middags heeft Sunil mij naar de verder gelegen bezienswaardigheden gebracht.

Ik ben niet met Sunil mee terug gereisd naar Delhi, maar heb vanaf Jaipur de trein naar Jodhpur genomen. Sunil heeft mij nog ’s ochtends vroeg naar de trein gebracht. Met de trein reizen vond ik prima, ik had een paar weken van tevoren online een ticket geboekt. De trein vertrok op tijd (6.00 AM) en kwam ook op de geplande tijd aan. Een deel van de treinreis ging langs een groot zoutmeer, bijzonder om dat van zo dichtbij te zien.

Na Jodhpur ben ik weer met een chauffeur en auto voor één dag die ik via mijn accommodatie had geboekt naar Udaipur gereden, met stops bij de tempels in Ranakpur en het fort in Kumbhalgarh. De omgeving is daar weer heel anders en de bezienswaardigheden en de autorit vond ik spectaculair.

In Udaipur heb ik onder andere een kookcursus gevolgd bij Shashi, waarbij je een breed spectrum van de Indiase keuken helpt te koken en die daarna met z’n allen opeet. Ook heb ik daar een fietstour gemaakt met een gids (van artofbicycletrips) buiten de stad door kleine dorpjes en langs prachtige meren.

Met een binnenlandse vlucht ben ik naar Delhi gevlogen waar ik o.a. een fietstour door het oude deel van Delhi heb gedaan en in New Delhi bij een NGO, het Hope project, een tour door Nizzamuddin Basti heb ondernomen.

Reacties zijn gesloten.