Simone & family met Rattan en Satender, december 2018

Vanwege een uitnodiging voor een Bengaalse bruiloft in Kolkata zijn wij, 6 vrouwen, in december twee weken met Rattan (als gids) en Satender (als chauffeur) door noord India getrokken. We vlogen naar Delhi, en zijn via Agra, Allahabad, Varanasi en Bodh Gaya naar Kolkata gereisd (op elke plek hadden we twee overnachtingen) met een fantastisch comfortabele bus, de Tempo Traveller.

Rattan is met zijn gulle lach, gevoel voor humeur en kleurrijke verhalen de perfecte gids (hij spreekt ook zeer goed Engels) en Satender is een geweldige chauffeur! Onverstoorbaar en rustig maar ook super alert en behendig loodste hij de grote bus dagenlang door de chaos van riksja’s, scooters, taxi’s, fietsen, bussen, vrachtauto’s en koeien.

Beide mannen hielden, wat er ook gebeurde, hun onverstoorbaar goede humeur en hebben ons twee weken lang in de watten gelegd (zo maakten ze bijvoorbeeld elke dag onderweg een vers fruitbordje voor ons allemaal).

Sommigen van ons hadden eerder al eens per openbaar vervoer door India gereisd, maar we waren achteraf zeer dankbaar dat we het onszelf deze keer makkelijker hadden gemaakt (liever gezegd: laten maken). Reizen in India is nu eenmaal een intense en soms enerverende ervaring, maar doordat we steeds van A naar B heerlijk konden ontspannen in de super Tempo Traveller konden we veel beter genieten van dit bijzondere land.

Ter voorbereiding van onze reis heeft Rob ons geweldig geholpen met tips en adviezen. Ook tijdens de reis hield hij steeds de vinger aan de pols en was hij waar nodig bereikbaar om te helpen een oplossing te vinden voor (de weinige) onvoorziene situaties.
Al met al was de hele reis dankzij Rob, Rattan en Satender tot in de puntjes verzorgd, terwijl we tegelijkertijd vrij waren om de reis samen te stellen zoals wij dat zelf wilden.

Het was een onvergetelijke ervaring waar we met heel veel plezier aan terug denken. Dank jullie wel!