Mireille en Davy met Rattan, februari 2008

We zijn terug uit ‘incredibel India’ zoals Rattan het telkens opnieuw weer zei. Onze reis was een ongelooflijke ervaring. Je moet het zien, ruiken en voelen om het te begrijpen.

Zelfs voor Davy die toch al een beetje van de cultuur weet was het een echte shock. We hebben prachtige dingen gezien, Rattan heeft ons op plaatsen gebracht die direct als een filmdecor kunnen dienen, maar wat ons het meest geraakt heeft zijn de mensen.
We hebben zoveel armoede gezien, het raakte mij zeer erg.

Rattan als ‘driver’ was voor ons veel meer dan dat, hij is zoals we hem zelf gezegd hebben een ‘wijs, vrolijk, vriendelijk en slim’ man. We hebben veel gelachen, veel gepraat over de verschillen tussen Europa en Indie, over de cultuur, … Het klikte al direct en vanaf de 2e dag vroegen we alles wat we wilden en ook omgekeerd denk ik.
Zonder hem had onze reis er zeker anders uitgezien. We dachten dat we goed voorbereid waren maar vanuit je luie zetel is dat toch nog anders dan als je daar eenmaal bent.
Woorden schieten eigenlijk te kort om alle ervaringen te vertellen.

Alles is zo goed verlopen. Voor mij was 1 week echt genoeg, ik had het moeilijk om al die armoede telkens weer te verwerken. We hadden heel mooie hotels en waren dan ook altijd blij ’s avonds daar te kunnen zijn om er de volgende dag weer tegenaan te gaan. ’s avonds gingen we niet meer weg, ik was bang in het verkeer.

We maken momenteel ook een mooie fotoreportage met muziek en zullen jou zeker als dank een exemplaartje opzenden.
Want jou willen we toch ook bedanken voor de goeie raad, het opvolgen van de reis, enz….