Willem, Joy, Hans en Ellen met Avtar, december / januari 2008

We hebben het zeer goed naar ons zin gehad in Rajasthan.
De chauffeur met auto voldeed goed, alleen mijn vriendin op het achterbankje was een beetje krap met alle bagage.

De chauffeur Avtar was zeer vriendelijk en regelde de trein ticket naar Goa en de vliegticket terug naar Delhi voor ons tegen een redelijke prijs. Dus zijn we 27 december vanuit Agra met de trein naar Goa vertrokken om toch nieuwjaar met onze vrienden daar te vieren, zeer leuke ervaring trouwens de trein daar.

Maar na 2 nachten in de trein toch blij dat we in Goa arriveerden
De reis in het noorden was toch wel best vermoeiend voor de dames en ze hadden zin in zon, zee, strand en een biertje (ik eigenlijk ook wel).
De gouden tempel in Amritsar was zeker de moeite waard om er heen te gaan. We vonden de sfeer daar zeer relaxed, misschien doordat er niet zoveel toeristen komen daar.

Jaisalmer was ook zeer mooi en leuk daar in de woestijn.
De rit door de bergen bij Ranakpur ook heel leuk, super hotel hadden we daar, koste wel 2500 roepie maar dan had je ook iets.
´s Avonds lekker in het bubbelbad was wel ontspannend.

Onze indruk van India was dat het een mooi land is alleen jammer dat het bijna overal net een vuilnisbelt is en de hygiene vaak te wensen over laat. De overheid daar zou er toch echt iets aan moeten doen om dat op te lossen lijkt mij.

We hebben allemaal de “Delhi Belly” gehad, behalve mijn vriendin uit Thailand, verkouden ook allemaal en ik ook nog voedselvergiftiging de laatste dag in Goa.
Het eten viel ons soms tegen door de vele vegetarische restaurants en de saai wordende kip, maar we hebben ook vaak lekker gegeten.

Al met al hebben we het best goed gehad en was alles goed geregeld dus zal je zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen die eventueel naar India willen.