Marcella & family met Bhaskar, juli 2018

We zijn inmiddels al weer een aantal dagen thuis en willen graag onze ervaringen met je delen.

Een goede voorbereiding is natuurlijk belangrijk als je naar een onbekende bestemming gaat. Je hebt ons daarbij goed geholpen met diverse tips and tricks zodat we met een gerust gevoel aan de reis konden beginnen. Als je bijna een maand onderweg bent, is een goede communicatie met je chauffeur erg belangrijk.

Over onze chauffeur Bhaskar kunnen we alleen maar zeer positief zijn. Hij is niet alleen een uitstekende chauffeur in het chaotische verkeer in India, maar voelt ook goed onze wensen aan. Bhaskar heeft alle hotel voor ons geregeld. Hij voelde goed aan wat wij daarin belangrijk vonden. Maar ook onderweg wist hij de juiste plekjes te vinden voor een heerlijke lunch. Daarnaast hebben we ’s avond regelmatig, onder het genot van een drankje, over de cultuur, gewoontes en politiek van India gesproken. Bhaskar is een prettig persoon om bijna 4 weken mee rond te reizen.

Ook voor veel praktische zaken wist hij een oplossing te regelen. Bijvoorbeeld in het vinden van lenzenvloeistof had hij veel geduld. Hij regelde een klein koelboxje voor in de auto zodat we altijd koud water bij de hand hadden. Hij regelde een treinkaartje en pikte ons netjes op op het station van Jaipur.
Als afsluiting heeft hij ons meegenomen naar zijn geboortedorp (100 inwoners in de bergen) en ouders wat wij een bijzondere ervaring vonden.

Voor een reis naar India bevelen we Rob en Bhaskar van harte aan. Wij hopen jullie een volgende keer weer te ontmoeten.