Leon & Marianne met Deep, oktober 2018

Inmiddels zijn we veilig en wel terug in ons koude kikkerlandje.
Samen met onze chauffeur Deep hebben we een fantastische reis door Rajasthan gemaakt en tot slot Agra bezocht.

Deep is een vriendelijke, bescheiden man die altijd voor ons klaar stond. Knap hoe hij door het hectische verkeer weet te manoeuvreren.

We hebben uiteindelijk nagenoeg de hele ronde gemaakt die we vooraf hadden uitgestippeld. Mr. No Problem, zoals hij zichzelf noemde, dacht met ons mee en kwam ook met adviezen en suggesties.

Toen we zeiden dat we naar een Bisnoi dorp wilde zei Deep dat dit niet echt de moeite waard was, toch gingen we er naar toe. Deep had gelijk.

Door de Diwali week waren we op het verkeerde moment in Ranthambore. Het was heel druk en er was slechts een locatie waar toegangskaarten te halen waren; dit was nieuw. Na vele uren hadden we onze tickets. De lokale krant gaf ook aan dat dit nieuwe systeem niet werkte. De tijgers lieten zich ook niet zien. Toch hebben we ook daar genoten, mede dankzij de mensen die we daar ontmoet hebben.

De meeste hotel heeft Deep voor ons uitgezocht en dit waren, wat ons betreft goede keuzes. Als wij zeiden dat hij ons gewoon ergens in de stad kon droppen en dat we dan zelf terug naar het hotel zouden lopen vond hij dit in het begin lastig, immers hij voelde zich zeer verantwoordelijk.

Na een aantal dagen zijn we gaan pingelen in de hotels, waardoor we vaak een vergelijkbare prijs met Booking.com hadden.

Ondanks al het getoeter en het vaak asociaal hard rijden in smalle straatjes door de macho-jongetjes op hun brommers/motors kijken we met volle tevredenheid terug op ons eerste verblijf in India en op de door Deep geleverde service.