Karin en Jack met Ajay, februari/maart 2018

Ajay

Wij kwamen op de site India individueel terecht toen wij voorbereidingen aan maken waren voor onze reis door India en besloten ditmaal te gaan voor een auto en privé-chauffeur. Het mailcontact met Rob was snel en duidelijk.
Zes weken lang en nooit anders gereisd dan samen met openbaar vervoer, we vonden het best wel een gok.

Deze gok pakte heel goed uit, we zouden het zo weer doen. Het had veel voordelen. We kwamen op plekken die moeilijk te bereiken waren en de geplande route kon in overleg heel gemakkelijk gewijzigd/aangepast worden.
Dat alles had te maken met het feit dat we Ajay als chauffeur hadden.

We werden opgehaald van het vliegveld, dronken koffie ter kennismaking en namen de route voor de komende weken door.
We kregen een middag sightseeing Dehli aangeboden als gebaar van welkom.
Op advies van Ajay, met duidelijke motivatie, al direkt de route omgegooid. Dit was een gouden tip.
In de hectiek van Delhi bleek al direct dat hij zeer geconcentreerd en voorzichtig reed. Dat gaf ons alle vertrouwen. Gedurende zes weken voelden we ons volkomen veilig bij hem in de auto in het knotsgekke verkeer van India.
Hij nam geen onnodige risico’s en had een goed overzicht.

Als mens was hij zeer aangenaam, had gevoel voor humor, kon ook zeer serieus zijn, had op alle vragen een antwoord, was open minded met een duidelijke eigen mening en at graag zoete muntdropjes.

Het advies/verzoek in eerste instantie was de overnachtingen aan de chauffeur over te laten. We zaten wat dat betreft niet helemaal op één golflengte en besloten dit toch in eigen hand te houden, want onze voorkeur ligt bij het zéér eenvoudige en kleinschalige.
Zes weken beschrijven is een te grote klus. Onze voorkeur ligt bij de natuur. Daar speelde Ajay prima op in, maar natuurlijk genoten we ook van de cultuur. We reisden met allerlei omwegen van Khuri tot Rishikesh en van Mount Abu tot Delhi. Het waren zeer veel wisselende indrukken om te verwerken.

Het geluk was met ons, want enkele hoogtepunten voor ons waren de 2 Bengaalse tijgers In Ranthambore NP, het luipaard met 2 welpen in Bera en de Indian Rockpython in Bharatpur.
Maar ook de Taj Mahal, de rattentempel bij Deshnoke, Pushkar en de ceremoniën in Haridwar hadden we zeker niet willen missen.

We kijken terug op een bijzondere vakantie in India, een land met veel kleur, lawaai, viezigheid en armoede, maar daarnaast ook met een schitterende cultuur en een bijzonder mooie natuur. Beslist de moeite waard.