Corry & Leo met Deep, februari/maart/april 2018

Deep

Ongeveer twee weken voor ons vertrek naar India kwamen we er helaas achter dat onze geplande reis ( 9 weken met een tuktuk dwars door India) niet doorging en we dus een heel ander programma in elkaar moesten steken. We zijn al heel wat keren in India geweest en op “de bonne fooi”reizen zit wel een beetje in ons bloed, maar toch was het behoorlijk schrikken om het aanstaande Indiase avontuur op het laatste moment helemaal om te gooien.

Gelukkig is Corry redelijk thuis op internet en komt zij op een gegeven moment op de site van www.indiaindividueel.nl terecht. Het spreekt ons zeker aan om met een eigen auto en chauffeur een tijdje rond te reizen, maar het moet natuurlijk ook wel klikken met de chauffeur wil je het echt naar de zin hebben. Dus Corry heeft gelijk met Rob Pijpers contact opgenomen om te kijken wat die op deze wel erg korte termijn nog voor mogelijkheden voor ons had.

We hebben dus negen weken de tijd en we besluiten in overleg met Rob eerst een rondje van drie weken in Rajasthan te doen waarbij we een aantal voor ons bekende, maar zeker ook een aantal voor ons nog onbekende plaatsten gaan aandoen. Na drie weken willen we dan een dagje rust om daarna nog in twee tot drie weken Uttar Pradesh, Uttarakhand, Himachal Pradesh en Punjab te bezichtigen. De allerlaatste weken willen we dan naar Haiderabad vliegen om vandaar het midden van India verder te onderzoeken.

Rob denkt heel goed met ons mee zodat we in grote lijnen al een plan hebben voordat we op het vliegtuig naar Mumbai stappen. Hij heeft voor ons een auto met chauffeur geregeld die ons deze 5-6 weken door India zal rijden. Deep, zo heet de chauffeur, staat ons op het vliegveld van Delhi op te wachten en blijkt gedurende de reis een wat stille maar zeer vriendelijke, en buitengewoon zorgzame man te zijn waar het steeds beter mee gaat klikken. Wij spreken elke dag weer met hem door wat we de volgende dagen willen gaan doen en zien, en geen moeite is hem te veel. Om zijn eigen en heel veel gebruikte woorden te gebruiken: no problem, sir !!!

Om een lang verhaal kort te maken ( de rest moet je maar op Pindat lezen), wij willen uiteindelijk graag met Deep de volle 9 weken door en hij zeker ook met ons ( we hebben heel veel lol samen met hem gehad) dus na het rondje Rajastan besluiten we om samen met Deep en zijn “Deepmobiel” nog maar lekker door te gaan. Uiteindelijk zijn we inderdaad naar Uttar Pradesh gegaan, maar zijn daarna Nepal binnen getrokken, hebben na anderhalve week Nepal uiteindelijk via de westkant verlaten en zijn via Uttarakhand, Himachal Pradesh en Punjab weer in Delhi geëindigd.

Het is alles bij elkaar een prachtige reis geworden, waarbij we heel veel nieuwe dingen hebben gezien en meegemaakt en waarbij we bovendien het geluk hebben gehad om met “onze Deep” deze trip te hebben kunnen doen. We zijn blij dat we niet met een grote organisatie ( waarbij je ook individueel kunt reizen) in zee zijn gegaan, want dit is toch een veel prettiger manier van reizen. Elke dag is opnieuw een verrassing, je bent 100% vrij in je programma, je hotel ga je daarom aan het eind van de dag zoeken ( en daar is de chauffeur je natuurlijk zeer behulpzaam bij) en ook qua eten kan je zelf uitmaken wat je wilt, van de meest eenvoudige tentjes tot de betere restaurantjes.

Lees ons complete verslag op Pindat, vraag Rob om je te helpen plannen en een chauffeur voor je te regelen en maak dat je naar India gaat voordat het land al te toeristisch wordt en je juist ook al die leuke kleine dingen zou missen. En mocht je Deep tegenkomen geef hem dan een “big hug” van

Leo en Corry

Pindat: Het reisblog van Leo en Corry (inlogcode 123456)

Reacties zijn gesloten.