Alex en Adrienne met Ajay, september/ oktober 2016

ajay-alex-adrienne4Wij hebben in 3 weken tijd een mooie en bijzondere reis gemaakt in India, gestart in Delhi en uiteindelijk gearriveerd in Varanasi. De laatste week nog een strandvakantie in Goa om bij te komen van de vele indrukken en ervaringen. Ajay heeft ons in deze 3 weken op een geweldige manier rondgereden in India, de klassieke route; Delhi, Mandawa, Bikaner, Jaisalmer,Jodhpur, Ranakpur, Udaipur, Pushkar, Jaipur, Agra, Orchha, Khajuraho en Varanasi.

Wij begrijpen nu dat veel toeristen de trein nemen richting Varanasi; soms zeer slechte wegen vanaf Agra, maar wel een mooie route. Autorijden in India is niet weggelegd voor westerse toeristen: zeer chaotisch verkeer, koeien en ander beesten, voetgangers, auto’s, brommers en fietsers. Alles rijdt kris kras door elkaar.

ajay-alex-adrienne

India heeft veel te bieden maar de armoe is helaas ook vaak aanwezig bij veel Indiërs. Grote groepen Indiërs zijn dagelijks bezig om werk te vinden en te overleven. Dat is helaas ook een stuk realiteit. Ook de hygiëne en rommel op straat is voor India dagelijkse realiteit.
We hebben gemerkt dat in Goa de rommel op straat niet afwezig is, maar minder ernstig dan in het door ons bezochte gebied. In dat opzicht moet er nog heel veel veranderen voordat India ook door grote groepen toeristen zal worden bezocht. Als westerse toerist ben je een “lopende ATM”.

ajay-alex-adrienne3Elke keer waren wij weer verbaasd hoe Ajay in deze chaos, in staat was om zonder schade en ongelukken ons door het verkeer te leiden. Uitstekend gedaan Ajay.!!!
Wat betreft de hotels hebben wij enkele hotels van Ajay aangehouden, maar overwegend via hotel sites ook zelf geboekt. Belangrijke reden hiervoor wat dat  in deze periode de sites grote kortingen aanboden, terwijl Ajay via een intermediair te maken had met vaste prijzen.
Behalve chauffeur heeft Ajay ons ook geattendeerd en geholpen als gids, altijd in goede afstemming.

Voor ons heeft India een bijzondere indruk achtergelaten; incredible India zowel negatief als positief.

Reacties zijn gesloten.