Marcel & family met Rattan en Satender, juli /augustus 2016

Hamers-family2In totaal hebben wij, ouders en 4 kinderen (16, 19, 21 en 23 jaar) 20 dagen rondgereisd in een Tempo Traveller. Rattan ging mee als gids/reisleider en Satender als chauffeur.
De eerste meevaller was de bus: modern, ruim ( 9 zitplaatsen) en met goede airco.
We hebben een redelijk standaard reis gemaakt: Delhi – Mandawa – Bikaner – Khuri -Jaisalmer – Ranakpur – Jodhpur – Udaipur – Pushkar – Jaipur – Agra – Delhi.

Het was geweldig: we zijn door Rattan en Satender in de watten gelegd!
Altijd op tijd!!, altijd lekkere koude drankjes in de bus, een extra kipgerecht tijdens het diner in Khuri, vers fruit in de woestijn (daarna haalde Rattan regelmatig vers fruit voor ons)! Wat een gastheer!

Satender - RattanDaarnaast hebben we ook veel geleerd van Rattan over het hindoeisme en het dagelijks leven in India. Leuk om van een hem te horen hoe hij kijkt naar India, maar ook naar Europa. De laatste dag heeft hij ons uitgenodigd bij hem thuis in Delhi. We zijn met zijn zoon Heera de hele dag op pad geweest in Delhi met de metro en tuktuk en dat was echt heel leuk. Een superaardige jongen. We hebben heel erg gelachen. ’s Avonds heeft Rattan’s vrouw voor ons gekookt, volgens de kinderen het beste eten van de hele vakantie (en we hebben vaak heerlijk gegeten…).

Verder hebben zij ervoor gezorgd dat we niets gemist hebben. Rajasthan is prachtig en er is enorm veel te zien. Voor ons was Jaisalmer het hoogtepunt: het schitterende fort en de prachtige haveli’s. Ook de Jaintempel in Ranakpur is indrukwekkend.

Omdat je via India Individeel rechtstreeks zaken doet met je chauffeur of in ons geval met onze gids/reisleider kun je je reisschema tijdens de reis aanpassen. We hadden nergens vooraf hotels geboekt, zodat dat gemakkelijk mogelijk was. De kwaliteit van de hotels hebben we met Rattan steeds besproken en dat ging prima; ook de prijzen waren prima.
Dit is écht individueel op reis gaan! Goedkoper en leuker dan met een “pakket-reis” van de concurrent.

Gadi Sagar Jaisalmer

Hamers-Jaisalmer

Reacties zijn gesloten.