Victor & family met Suresh, juli / augustus 2015

Drie weken Incredible India

Suresh Chand

Suresh Chand

In juli/augustus 2015 maakten wij, “Victor & family” (zes volwassenen), een prachtige reis in India. Omdat het verkeer soms inderdaad ‘incredible’ is ben ik blij dat we in contact kwamen met de taxi service van Mr Rattan. Onze chauffeur, Mr Suresh Chand, was zeer ervaren. Na het afhalen op het vliegveld was al snel duidelijk dat we met een gerust hart de komende weken deel konden nemen aan het verkeer. Het inschatten van het gedrag van de koeien op de weg is iets wat ik zelf niet snel onder de knie zou krijgen, laat staan alle andere onvoorziene omstandigheden.

 
Behalve een zeer goed chauffeur was Mr Suresh ook zeer behulpzaam en gaf veel informatie. In alle steden kende hij goed de weg. Omdat wij zelf al de hotels hadden geboekt voor we in contact kwamen met India Individueel waren niet alle hotels hem bekend, maar hij had zich steeds goed voorbereid.

Achttien dagen
Hij bracht ons naar de nachttrein in Delhi en haalde ons drie dagen later op in Jaisalmer om ons de volgende 18 dagen door Rajasthan en via Agra en Khajuraho naar Varanasi te brengen. Vandaar via Orccha weer terug naar Delhi. Veel kilometers maar altijd comfortabel. De wegen waren niet altijd goed , tegenliggers duiken op op vreemde plekken, obstakels zijn overal, maar ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld.

Sunset Point
We hebben veel prachtige dingen gezien die we gepland hadden maar de suggesties van Mr Suresh hebben nog meer bijgedragen. Het sunset point in Agra, bijvoorbeeld! Na terugkeer in Delhi ontmoetten we ook meneer Rattan zelf nog even. Ook een zeer vriendelijke man. Beiden hebben duidelijk hart voor hun werk en doen er alles aan om het verblijf van hun ‘gasten’ (je voelt je veel meer dan cliënten) zo aangenaam mogelijk te maken.