Vera en Ruud met Ajay, november 2016

ajay-en-auto1November 2016 hebben wij, Vera en Ruud, vader en dochter, samen met Ajay gedurende enkele weken een onvergetelijke reis door Noord-India gemaakt. Onze route ging door Delhi, Mandawa, Bikaner, Khuri, Jaisalmer, Jodhpur, Ranakpur, Kumbalgarh, Udaipur, Pushkar, Jaipur, Bundi, Ranthambore, Fatehpur Sikri, Agra, Rishikesh en Haridwar.

Onze eerste dag in Delhi bleek meteen al dat Ajay een uitstekende chauffeur is die ons met een veilig gevoel door het chaotische verkeer van India loodst. Daarnaast een uitstekende gids! Hoe goed we ons ook ingelezen hadden… In India is alles anders! Afstanden tussen bezienswaardigheden en steden zijn groter dan je denkt, hotelprijzen veranderen waar je bij staat en de mooiste plekjes staan niet in een reisgids beschreven. Steeds weer wist Ajay onze wensen aan te voelen en we hebben een fantastische mix van cultuur, steden, natuur, toeristische en niet-toeristische plekken bezocht. Tijdens de chaos veroorzaakt door de valuta crisis heeft Ajay ons super geholpen en konden we ondanks het geldtekort toch onze reis voortzetten. Incredible India.

ajay-veraIndia is eigenlijk niet in woorden te beschrijven. Het is zo groots maar er zit ook zoveel pracht in de kleine dingen. India bezoek je niet.. je beleeft het met al je zintuigen! De vele geluiden (toeters, koeien en gebeden), vreemde geuren (wierook en streetfoods), prachtige architectuur en natuur en de vele onbekende maar overheerlijke vruchten en gerechten. We hebben van ieder moment genoten!

De auto is een ideale manier om door India te reizen. De reistijden zijn weliswaar lang, maar de wegen zijn over het algemeen goed en met de overvolle tuktuks, motoren met hele gezinnen erop, buffelkarren en kamelenwagens is er altijd iets te beleven op en langs de weg. Daarnaast heeft Ajay ons tijdens deze reis veel geleerd over het Hindoeïsme en de Indiase cultuur en geschiedenis en was het in nooit saai met de nodige humor en muziek.

ajay-bij-rivierWij hebben van tevoren geen hotels geboekt maar dit overgelaten Ajay. Hij heeft goede connecties met verschillende centraal gelegen hotels, steeds ruim binnen ons budget (± €30,-/nacht) en goede prijs-kwaliteit verhouding (steeds voor dezelfde prijzen, of voordeliger(!) dan op de budget websites). Op deze manier was het ook mogelijk om onze route ter plekke naar onze wens aan te passen.

Ajay, enorm bedankt voor de vele onvergetelijke momenten!

Reacties zijn gesloten.