Tjerk & Claudie met Sudarshan, november 2011

Al vele jaren maken wij reizen naar verre bestemmingen. Een retourvlucht en een hotel voor de eerste nacht is dan meestal het enige dat we regelen. India leek ons iets té avontuurlijk om op eigen kracht te doen. Daarom besloten we een privéchauffeur te huren. Via wat googlen kwamen we uit bij Rob. Hij koppelde ons aan Sudarshan. Dat bleek een gouden zet, want er was een klik.

Wij hebben Sudarshan als een betrouwbare, veilige chauffeur ervaren. Hij heeft een rustige rijstijl en hield in het chaotische verkeer zijn hoofd koel. Bovendien beval hij goede hotels aan en hadden wij het idee dat we vaak een van de betere kamers hadden. Hetzelfde gold voor de restaurants. Hij is erg stipt, geduldig en altijd beleefd.

Hij kent het land op zijn duimpje en is een soort rijdende Lonely Planet. Wij weken wat af van het ’traditionele’ rondje dat veel toeristen doen en dat bleek geen probleem voor hem. Je kunt goed met hem overleggen over wat je wilt. Wij hebben eveneens niet-toeristische ‘attracties’ bezocht en ook die wist hij feilloos voor ons te vinden.

Wij vonden hem bovenal een prettig persoon met een goede dosis humor. Het contact verliep heel natuurlijk. Sudarshan heeft ertoe bijgedragen dat wij een onvergetelijke vakantie hebben gehad in India. Via hem hebben we het land beter leren kennen dan alleen de prachtige paleizen en forten.