Lex met Ajay, februari 2019

Het was echt een goede ervaring om India te verkennen met Ajay! Ajay is een professional en  tegelijkertijd een erg prettig persoon om mee samen te reizen. In 10 dagen heb ik Rajasthan verkend en ben veel over het land en gebouwen, de cultuur en religie, de mensen en gewoontes en het eten te weten gekomen, dankzij Ajay.
Met in het bijzonder een bezoek aan de Haveli’s in Mandawa / Shekhawati en bij Abhaneri de Chand Baori Step Well.

Als architect ben ik in het bijzonder geïnteresseerd in historische gebouwen en in de hedendaagse mens en cultuur. Ajay heeft mij verborgen bijzondere gebouwen laten zien en in onze vele gesprekken ben ik erg veel te weten gekomen over de hedendaagse mens en cultuur van India. Ajay is een aanrader voor iedereen!

De eerste dag in India heb ik Delhi verkend per metro met Heera. Heera is een enthousiaste student en heeft mij in een dagje ‘streetwise’ gemaakt in de straten van Delhi.

De laatste week ben ik alleen verbleven in Rishikesh en Haridwar. Rishikesh een erg ontspannen stadje met erg veel mogelijkheden tot spirituele verdieping, zoals yoga, meditatie en satsangs. Een erg leuke plek om tot rust te komen en wat meer met de lokale bevolking in contact te komen.

 

 

 

*Rob heeft mij geholpen om te komen tot een realistische, waardevolle en vooral haalbare invulling van mijn reisplanning. Dank hiervoor!