Frank & Ted met Avtar, juni 2010

Vanuit een kort weekje met het vliegtuig naar Leh teruggekomen naar Delhi, stond Avtar ons al keurig op te wachten (met een naambordje) op het vliegveld. Natuurllijk herkenden hij ons al direct van vorig jaar januari. We zijn naar de auto toegelopen, daar konden we meteen instappen in de luxe wagen met airco, wat een genot. Na het wat koudere Ladakh zaten we in Delhi ineens in snikhete temperaturen…. dat het zo warm zou zijn hadden we ons niet gerealiseerd, dus deze auto was echt perfect en lekker ruim, heerlijk, we voelden ons de koning te rijk.

Vanuit Delhi zijn we doorgereden naar Chandigargh, dit was niet echt een leuke stad, hadden we ook niet verwacht hoor, maar het was op weg naar Amritsar. Amritsar was leuk maar druk in deze tijd van het jaar veel toeristen uit India zelf. De gouden tempel is indrukwekkend en de border ceremonie, in Wagah, is hartstikke leuk om meegemaakt te hebben. Ook hier was de hitte af en toe afzien, maar de moeite zeer zeker waard! In Amritsar zijn we 2 nachten gebleven.

Daarna door naar Mcleodganj, ja dat was voor ons heerlijk, mooie omgeving, leuk dorp, we zaten zelf in een hotel in Bhagsu, zo’n anderhalve kilometer van Mcleodganj, lekker relaxed en veel gewandeld. Ook hier was het overdag heel warm, maar stukken beter uit te houden dan in overig India! We waren hier dan ook 5 nachten. Taxi hadden we niet nodig, er was trouwens ook bijna geen mogelijkheid voor de taxi, het was enorm druk met ook weer de meeste toeristen uit India zelf. De vierde dag zijn we de omgeving met Avtar gaan verkennen, Kangra, Palampur, een schitterende omgeving met zijn bergachtig gebied en vele rijst en theeplantages, geweldig.

Daarna zijn we via Shimla teruggereden naar Delhi, we hadden geen zin meer in nog hier nog te blijven en in overleg met Avtar zijn we de volgende dag doorgereden naar Delhi, waar we dan nog lekker konden uitrusten van de reis. Nou ja dat rusten in Delhi viel wat tegen in verband met de zeer hoge temperaturen!

Al met al weer een heerlijke vakantie gehad.
Heel veel dank en uiteraard meld ik me weer als we weer plannen hebben om naar India te gaan.