Else en Paul met Rattan, maart 2008

Wij hebben een prachtige reis door het noorden van India gemaakt. We kozen voor dit gebied (weinig toeristen) omdat we Rajasthan al gezien hadden en hebben er geen spijt van!
Onze chauffeur was de onovertroffen Rattan. Alle dingen die vorige reizigers over hem verteld hebben zijn waar! Hij is een prima chauffeur, attent, zorgzaam, onderhoudend, invertief, etc, etc.

We voelden ons zeer veilig bij hem in het crazy Indiase verkeer en zijn auto is zeer geschikt voor lange mensen! Kortom wij denken dat er in India geen betere chauffeur – reisbegeleider te vinden is!
En omdat hij prima Engels spreekt en een brede belangstelling heeft konden we met hem onderweg over van alles praten.

Amritsar, de Gouden tempel, was wel het hoogte punt. Dit MOET je als India liefhebber gaan zien! De reis ging verder naar Dharamsala (hebben de Dalai Lama gezien) via Mandi, Manali , het mooie Shimla naar Rishikesh en Haridwar.

We hebben genoten van het prachtige natuurschoon onderweg; afwisselende landschappen van groene valleien met duizenden fruitbomen en knalgele mosterdvelden, theeplantages, bergpassen , groene terrassen, zoals in Indonesie! tot de plaats waar de Ganges als een zachtgroen lint haar reis als wilde bergrivier (raften!) naar zee begint.

Als afsluiting zijn we een aantal dagen in Neemrana geweest. Een tot 5* hotel omgebouwd fort 120 km ten zuiden van Delhi. Insite prachtige tuintjes met kleurrijke planten en een zwembad. Een 1000 en 1 nacht gebeuren. Zodra het donker wordt gaan de duizenden lampjes overal aan ;een waar sprookje!