Agnes & Harry met Raj, november 2012

We zijn weer terug in het land ! Dank je wel voor je efficiënte bemiddeling : je hebt een uitstekende chauffeur een job bezorgd, en ons een heel fijne reis. Wij voelden ons meteen op ons gemak bij Raj, hij vroeg naar onze plannen en verwachtingen en die werden absoluut ingelost ! Wij zijn erg tevreden over hem en bevelen hem graag aan iedereen aan !

November is een goede maand om naar Rajasthan te gaan : niet te heet overdag en ’s nachts koelt het lekker af. We hebben Diwali meegevierd, zijn naar de Pushkar camel fair geweest (een absolute aanrader), in het Keoladeo NP zaten na de goede moesson honderden zoniet duizenden trekvogels te broeden, Rhantambore NP viel tegen (uren aanschuiven voor een ticket, geen tijger te bespeuren en weinig ander wild te zien), in Bundi waren de mensen en vooral de kinderen erg vriendelijk – je kan er nog iedereen fotograferen zonder dat er om rps gevraagd wordt.

In Jaipur hebben we koffie gedronken op een bruiloft (het was wedding season) en zijn we naar het Jaipur Foot hospitaal geweest. Daar hebben we het volledige productieproces van de protheses mogen zien, we hebben gesproken met patiënten en met de enthousiaste specialist-oprichter van het instituut,… 1,3 miljoen Indiërs hebben ondertussen gratis een prothese gekregen van dit instituut, ook vervoer, verblijf en voedsel worden gratis ter beschikking gesteld van de allerarmsten van de maatschappij.

Je kan je niet voorstellen hoe gelukkig ze het hospitaal verlaten, je moet het gezien hebben,… De kost per prothese bedraagt slechts 35 dollar (!!!) en daarvoor wordt gerekend op sponsoring. Wanneer je een project in India zou willen steunen, overweeg dan aub Jaipur Foot !

Via Nawalgarh met de goed bewaarde haveli’s zijn we terug naar Delhi getrokken en dan naar huis,… In km’s was de toer niet zo groot (de meeste highlights van Rajasthan hadden we 3 jaar geleden al gezien met Bharat), maar daardoor minder vermoeiend, anders, maar net zo leuk,…

Wij kunnen iedereen dit type van rondreis aanbevelen : wat een luxe : je chauffeur houdt rekening met je persoonlijke wensen, je stopt waar, wanneer en hoe lang je wil,… Een aanrader ! En nu is het terug wennen aan het Belgische klimaat en aan de soms dagdagelijkse sleur, maar dat is het leven !